Kolegij Općinskog načelnika – Uskoro javni poziv za stručno osposobljavanje osoba sa završenom VSS i SSS

U prostorijama Općine Banovići danas je održan sastanak Stručnog kolegija Općinskog načelnika na kojem se razgovaralo o aktuelnim pitanjima iz domena rada organa uprave. Prvi saradnici Općinskog načelnika delegirali su teme iz svoje oblasti o kojima je Stručni kolegij zajednički usaglasio stavove. Između ostalog, usaglašeno je da će uskoro biti raspisan javni poziv za stručno osposobljavanje i sticanje prvog radnog iskustva osoba sa visokom stručnom spremom u trajanju od godinu dana. Također je naglašeno da se sagledavaju mogućnosti obezbjeđenja uslova za obavljanje stručnog osposobljavanja za osobe sa srednjom stručnom spremom u trajanju od šest mjeseci.

Šalter za naplatu općinskih taksi i naknada

Ranije pokrenuta inicijativa od strane općinskog načelnika dr. Bege Gutića za obezbjeđenje boljih usluga svim građanima, koja se odnosi na stvaranje obezbjeđenje usluge naplate općinskih taksi i naknada putem šaltera za naplatu u Centru za pružanje usluga građanima, danas je ocjenjena pozitivno, te je naglašeno da treba nastaviti proceduru za obezbjeđenje uspostavljanje šaltera za naplatu u okviru općinske šalter sale. Uspostavljanjem šaltera za naplatu budžetskih taksi i naknada obezbijedit će se brža, bolja i kvalitetnija usluga građanima, te poboljšati cjelokupan imidž organa uprave.

Na današnjem sastanku Stručnog kolegija Općinskog načelnika razgovarao je o uređenju javnih površina i putne infrastrukture, te naglašeno da je neophodno što prije pokrenuti procedure sanacije cesta u gradskom području ali i na području svih mjesnih zajednica. Data je podrška nastavku aktivnosti na uređenju kafilerijskih poslova i poslovima iz oblasti urbanizma, geodetskih i imovinsko pravnih odnosa.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *