Kolegij OV Banovići utvrdio termin održavanja redovne sjednice Vijeća – sjednica zakazana za četvrtak 8. juni 2023. godine

Održana je redovna sjednica Kolegija Općinskog vijeća Banovići na kojoj je utvrđen termin održavanja 29. redovne sjednice Vijeća. Sjednica je zakazana za četvrtak 8. juni, a održat će se u multimedijalnoj sali BKC-a sa početkom u 16 sati. Za istu je predložen dnevni red od 15 tačaka.

Pred vijećnicima bi se trebao naći Izvještaj izvršenju budžeta Općine za prva tri mjeseca tekuće godine (I-III), kao i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća: „Komunalno“, „Toplana“, „Vodovod i kanalizacija“, „Eko-Sep“ Živinice i Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Banovići. Vijeće bi također trebalo razmatrati Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata te Informaciju o položaju i statusu korisnika BIZ-a na području Općine. Planirano je da se na dnevnom redu nađe i nekoliko odluka iz oblasti parcelacije zemljišta, kao i odluke o razrješenju zamjenskog predsjednika Općinske izborne komisije i imenovanju predsjednika OIK-a Banovići.

DNEVNI RED ZA 29. REDOVNU SJEDNICU OV BANOVIĆI