Kolegij zakazao drugu radnu sjednicu Općinskog vijeća Banovići

Druga radna sjednica Općinskog vijeća Banovići zakazana je za četvrtak 14. januara, usaglasio je Kolegij Općinskog vijeća na danas održanoj radnoj sjednici.

Kolegij je utvrdio i dnevni red za sjednicu Općinskog vijeća, na kojoj će vijećnici razmatrati petnaest tačaka. Deset predloženih tačaka odnosi se na imenovanje komisija u koje će biti raspoređena 52 člana, a prijedloge će dostaviti predstavnici političkih stranaka koje parcipiraju u Općinskom vijeću.

Predloženo ukidanje naplate parking prostora ispred Doma zdravlja i Pošte

Na prijedlog općinskog načelnika dr. Bege Gutića, na dnevnom redu druge radne sjednice Općinskog vijeća, naći će se i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o davanju na korištenje i održavanje javnih parking prostora. Predloženo je da se ukine naplata parking prostora na lokacijama ispred Doma zdravlja i Pošte, o čemu će odlučiti vijećnici.

Na drugoj radnoj sjednici, vijećnici će razmatrati i Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci 2020. godine, Prijedlog odluke o produženju roka za izradu urbanističkog plana za urbano područje Banovića za period 2021-2038., Prijedlog odluke o ovlaštenju Općinskog načelnika da pribavi, prodaje, prenosi pravo korištenja i daje u zakup i to pokretne stvari i opremu za rad općinskog organa uprave u vrijednosti do 100 hiljada KM, kao i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o plaćama i naknadama.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”2″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Druga-sjednica-Kolegija-Opcinskog-vijeca-2.jpg” image_id=”9742″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Druga-sjednica-Kolegija-Opcinskog-vijeca.jpg” image_id=”9743″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *