Modernim saobraćajnicama Banovići povezuju svoje mjesne zajednice – asfaltiran put „Stare kuće – Husanovići“ (foto i video)

Intenziviraju se radovi na uređenju putne mreže na području općine Banovići. Asfaltirana je peta dionica u ovoj godini, i to put „Stare kuće – Husanovići“ u Mjesnoj zajednici Omazići. Dionica je duga 675 metara, a za njeno uređenje je iz općinskog budžeta izvojeno oko 143 hiljade konvertibilnih maraka. Projekat su realizovali radnici firme „RIAL-ŠPED“ d.o.o. Doboj Istok. Paralelno se izvode pripremni radovi na dva projekta u MZ Grivice.Za asfaltiranje se priprema dionica „Centar“ duga 300 metara te plato ispred mekteba. Nešto ranije završene su četiri dionice – dvije u MZ Tulovići (Gnječkovac i Delići) i dvije u MZ Repnik (Idrizovići i Radnička II).

Građane Banovića očekuje vruće ljeto kada su u pitanju kapitalna ulaganja u ovoj godini. Samo u putnu infrastrukturu uložit će se preko milion i 500 hiljada maraka, a osim navedenih dionica uredit će se i asfaltirat još njih osamnaest. Kako su kazali naedležni u Općini, u narednim danima snažnije će se krenuti u realizaciju i drugih proojekata u cilju rješavanja  osnovnih životnih problema građana. Osigurana su sredstva za nove projekte iz oblasti vodosnabdijevanja, izgradnje rasvjete, komunalija, grijanja i sl.. Radit će se u svim mjesnim zajednicama u cilju njihovog ravnomjernog razvoja.