MZ Oskova – Načelnik boravio u službenoj posjeti

Načelnik Midhat Husić sa svojim saradnicima danas je boravio u službenoj posjeti mjesnoj zajednici Oskova. Sa predstavnicima Vijeća MZ razgovarano je o aktuelnim problemima i prioritetima. Načelnik je istakao da se o komunalnoj higijeni, redovnom sakupljanju i dovozu komunalnog otpada, pranju i čišćenju ulica, zimskom održavanju puteva mora posvetiti više pažnje u narednom periodu. Takođe je istakao da je Općina Banovići spremna ući u rješavanje problema u naselju Odorovići, koje granični Općinu sa Gradom Živinice.

Pored ovih pitanja, razgovarano je o saradnji Općine sa Direkcijom ceta TK i nastojanju da se riješi pitanje izgradnje pješačke staze i pješačkih prelaza na regionalnoj cesti koja prolazi kroz ovu MZ.

Razgovarano je i o mogućnostima  rješenja  infrastrukturne prirode, utopljavanju zgrada kroz projekte energetske efikasnosti, izgradnji  i održavanju javne rasvjete i drugim aktuelnim pitanjima ove MZ. Na kraju sastanka je dogovoreno da će Vijeće MZ listu prioriteta za izgradnju u narednoj godini dostaviti Načelniku kako bi se na vrijeme mogla planirati budžetska 2020. godina.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Obilazak-MZ-Oskova-1.jpg” image_id=”5685″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *