MZ Repnik – Asfaltirana i uređena dionica puta u naselju Hrvati

Jučer, na Dan Općine Banovići, asfaltirana je još jedna dionica puta na području opštine. Mjesna zajednica Repnik, naselje Hrvati, dobili su novu, uređenu i asfaltiranu dionicu puta dužine oko 150 metara.

U okviru ove rekonstrukcije urađeni su ivičnjaci i odvodnja površinskih i odlivnih voda koji će spriječiti prijevremeno uništenje asfaltirane dionice, a ujedno i poboljšavaju kvalitet dionice i saobraćajnu sigurnost učesnika u saobraćaju.

Radove su izvršili radnici firme „Rial“ d.o.o. iz Doboj Istoka, a sredstva u iznosu od 47 hiljada konvertibilnih maraka su obezbijeđena iz općinskog budžeta.

U narednom periodu planirano je uređenje putnih komunikacija u MZ Omazići na dionici Beširovići-Đerzići i ulica Ljiljana u MZ Grad II.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Dionica-Repnik-3-u-Hrvatima-5.jpg” image_id=”5955″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Dionica-Repnik-3-u-Hrvatima-4.jpg” image_id=”5959″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Dionica-Repnik-3-u-Hrvatima-3.jpg” image_id=”5958″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Dionica-Repnik-3-u-Hrvatima-2.jpg” image_id=”5957″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Dionica-Repnik-3-u-Hrvatima-1.jpg” image_id=”5956″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *