Na Ramićkom jezeru održana „Mala škola ribolova“ za banovićke mališane (foto i video)

Mala škola ribolova na Ramićkom jezeru okupila je oko 35 banovićkih mališana, dječaka i djevojčica, od kojih su neki učili „prve korake“ iz sportskog ribolova. Trajala je dva dana i sastojala se iz teoretskog i praktičnod dijela. Školu je organizovalo Sportsko ribolovno društvo „Klen“ Banovići, a pod pokroviteljstvom općine Banovići. Održana je u okviru programa obilježavanja 10. septembra, Dana Općine.

Prema riječima Nedžada Šehića, predsjednika SRD „Klen“, škola se organizuje drugu godinu zaredom i njen cilje je da se djeca upoznaju sa sportskim ribolovom, te bar na „dan-dva“ odvoje od životne svakodnevnice, mobitela, kompjutera.

„Najbitnije je da su polaznici škole ribolova najvažniji članovi našeg društva djeca“ – kazao je općinski načelnik dr. Bego Gutić napominjući da je ova manifestacija jedna od novina u ovogodišnjem programu obilježavanja Dana Općine. Tu je i „Sajam privrede općine Banovići“ na kome se očekuje preko 25 domaćih izlagača, kao i nekoliko gostiju iz Tuzlanskog kantona i šire.

Svim učesnicima „Male škole ribolova“ uručene su diplome, a najuspješnijim pojedincima u lovu ribe udicom na plovak medalje i pehari. SRD „Klen“ Banovići  dodijelilo je i zahvalnicu načelniku Gutiću za nesebičnu podršku u radu i razvoju sportskog ribolova SRD „Klen“ Banovići.