Načelnik dr. Bego Gutić boravio u radnoj posjeti JP Toplana

Povodom jučerašnjih problema koji su izazvali pucanje glavnog toplovodnog voda u centru grada, zbog čega je došlo do prekida u napajanju toplotom značajnog broja korisnika centralnog grijanja, općinski načelnik dr. Bego Gutić boravio je danas u radnoj posjeti Javnom preduzeću Toplana Banovići. Tim povodom istakao je da je zadovoljan brzom reakcijom i uspostavljanjem sistema centralnog grijanja, te da očekuje još profesionalnije i bolje usluge od strane ovog preduzeća u narednom periodu.

-“Ove situacije su neizbježne ali rješive i očekujem još profesionalniju i bržu reakciju nadležnog preduzeća u eventualnim novim i sličnim situacijama. Što se tiče podrške iz općinskog budžeta, Toplana može očekivati iskorak u podršci, kao i bolji ambijent za apliciranje kod viših nivoa vlasti koji je neophodan u realizaciji velikih projekata kao što je sistem toplifikacije”, -kazao je načelnik Gutić.

U narednom periodu o nabavkama bez finansijskog pokrića

JP Toplana krenulo je u proceduru nabavke novog kotla za centralno grijanje kojim bi trebalo da poboljša i unaprijedi sistem toplifikacije, trenutno je u toku tenderska procedura ali finasijsko pokriće za nabavku nije obezbjeđeno. Ovo će biti tema nekog od narednim sastanaka, kao i iznalažanje načina za nešto drugačije organizovanje ovog preduzeća. Razgovarano je o potrebi za kontinuiranim nastavkom rekonstrukcije primarne i sekundarne mreže i formiranju tima koji će raditi samo na rekonstrukciji mreže, dok se uporedo provode aktivnosti na redovnom održavanju sistema.

Naglašeno je da Toplana treba aplicirati prema kantonalnim i federalnim organima nadležnim za ovu oblast, kako bi se obezbijedio dio sredstava za aktuelne projekte i pomoglo u namjeri da se obezbijedi dio sredstava za rješavanje krupnih pitanja iz ove oblasti.

 

 

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Radna-posjeta-JP-Toplana.jpg” image_id=”9920″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Radna-posjeta-JP-Toplana-3.jpg” image_id=”9919″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Radna-posjeta-JP-Toplana-2.jpg” image_id=”9918″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *