Načelnik Gutić razgovrao sa predstavnicima JP „Toplana“ Banovići o mogućnosti povećanja kapaciteta postojećeg kotla

Javno preduzeće „Toplana“ d.o.o. Banovići dobilo je ponudu od firme „M-energo“ d.o.o. Beograd za rekostrukciju postojećeg kotla kojom bi se povećao njegov kapacitet za oko 40 %. Predstavnici preduzeća s istom su upoznali općinskog načelnika dr. Begu Gutića, te usuglasili naredne korake koji će se poduzeti po ovom pitanju. Na sastanku održanom u zgradi Općine dogovoreno je da se organizira sastanak sa predstavnicima navedene firme kako bi se dobile detaljnije informacije vezane za navedenu ponudu i informacije o vrijednosti planiranih radova.

Ukoliko dobiju čvrste garancije od „M-energo“ da se kapacitet kotla u Toplani može povećati za 40 % i cijena radova bude povoljna, JP „Toplana“ i općina Banovići iskazali su spremnost da „uđu“ u ovaj projekat. S tim u vezi, formirat će se zajednički tim stručnih ljudi (mašinske struke) koji će dati svoj sud da li se i šta može uraditi po ovom pitanju.

Povećanjem kapaciteta kotla u Toplani za 40 % u značajnoj mjeri poboljšao bi se kvaliteta isporuke toplotne energije prema građanima, a stvorile bi se i pretpostavke za proširenje toplovodne mreže i pripajanje novih objekata na istu.