Načelnik Gutić upriličio prijem za Haruna Šabanovića i Dženana Bećića – osvajače srebrene medalje na Međunarodnom takmičenju iz tehničke kulture

Mladi banovićki inovatori Harun Šabanović i Dženan Bećić uzeli su učešće na Međunarodnom takmičenju iz tehničke kulture pod nazivom „Ekonova“ i „Makinova“ koje je održano u Skoplju – Sjeverna Makedonija, u periodu od 7. do 10. novembra. Predstavili su se sa dva rada iz inovatorstva i ekologije, a rad „Pametni odvoz smeća – pametni automobil“ Haruna Šabanovića osvojio je drugo mjesto (srebrenu medalju). Uspjeh mladih banovićkih inovatora tim je vrjedniji ako se uzme u obzir činjenica da je na međunarodnom takmičenju u Makedoniji učešće uzelo 117 ekipa, među kojima su bile tri ekipe iz Bosne i Hercegovine – iz Banovića, Sarajeva i Travnika.

Tim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je svečani prijem za banovićke osnovce (mlade inovatore), njihovog nastavnika Edima Avdića i predstavnike OŠ „Banovići“, koju pohađaju. Čestitao im je na ostvarenom uspjehu uz nadu da će im to biti motiv da dalje napreduju u svom radu. Kako je kazao, njihov uspjeh Općina će finansijski vrednovati, a pružit će im svu neophodnu podršku i u narednom periodu. Ovom prilikom načelnik Gutić izrazio je spremnost da podrži organizaciju Međunarodno smotre tehničkog stvaralaštva u našem gradu, u maju mjesecu naredne godine.

Direktor OŠ “Banovići“ Admir Modrić zahvalio se općinskom načelniku, Općini i RMU Banovići na pruženoj podršci bez koje, kako je naveo, ne bi ni bilo navedenih rezultata.