Načelnik Gutić uručio novo vozilo za hemodijalizu Domu zdravlja (VIDEO I FOTO)

Obezbjeđenje boljih zdravstvenih usluga za pacijente Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Banovići jedna je od kontinuiranih aktivnosti koje provodi Općina Banovići u posljednjih osam mjeseci.

Naime, općinski načelnik dr. Bego Gutić je u povodu obilježavanja 10. septembra, Dana Općine, zvanično uručio ključeve novog vozila za potrebe hemodijaliznih pacijenata.

Sredstva za nabavku novog vozila u iznosu oko 70 hiljada konvertibilnih maraka obezbijedila je Općina Banovići.

-„Ovo je nastavak podrške koju Općina Banovići u posljednjih osam mjeseci kontinuirano pruža Domu zdravlja. Prethodno smo iz sredstava Civilne zaštite finansirali nabavku dva mobilna kontejnera za potrebe kovid ambulante, koja je izmještena iz prostorija Doma zdravlja“, – kazao je načelnik Gutić prilikom predaje ključeva.

Pored toga što će novo vozilo doprinijeti poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, novo vozilo poseban značaj ima za osam pacijenata koji trenutno idu na hemodijalizu u Hemodijalizni centar u Živinice.

-“Do sada smo imali dotrajalo vozilo, te će nam ovo novo vozilo puno pomoći za pacijente koji ide na hemodijalizu, transport će biti  adekvatan i usluga na boljem nivou“, -kazao je direktor Doma zdravlja Mehmed Salkić.

Prilikom uručenja ključeva, načelnik Gutić je ujedno najavio i nove projekte iz oblasti energetske efikasnosti koje Općina Banovići planira implementirati u saradnji sa Vladom Federacije Bosne i Herecgovine. Do kraja godine krenut će se u realizaciju dogovora koji podrazumijeva zajedničku podršku projektu utopljavanja zgrade Doma zdravlja u vrijednosti od oko stotinu hiljada konvertibilnih maraka.

Dom zdravlja Banovići dobitnik je jednog od najvećih najvećih općinskih priznaja za doprinos u pružanju zdravstvenih usluga građanima općine Banovići koje je dodjeljeno ovoj Ustaovi na svečanoj akademiji organizovanoj u povodu Dana Općine.