Načelnik Midhat Husić prijatelj regionalnog sportskog takmičenja djece do 15 godina

Finalnim takmičenjem u Sarajevu završene 10. Plazma Sportske igre mladih BiH

Plazma Sportske igre mladih su, nakon održanih takmičenja u 33 bh. grada tokom ljeta u okviru BH Telecom SIM Turneje radosti, stigle i do velikog finalnog takmičenja, koje se održalo od 29.9. do 1.10. u Sarajevu. U srijedu, 30.9. u večernjim satima su održane sve finalne utakmice u svim sportskim disciplinama, nakon čega je upriličena i dodjela priznanja. Sportske igre mladih održane su u vanrednim okolnostima zbog pandemije izazvane koronavirusom, te publika nije mogla pratiti takmičenje na terenu, a završnoj ceremoniji su prisustvovali isključivo pozvani prijatelji takmičenja, među kojima je i načelnik Banovića, Midhat Husić.

Finalne utakmice Coca-Cola Cupa, takmičenja u malom nogometu za dječake i djevojčice koji su 2005. godište i mlađi, emitovane su u direktnom prijenosu na Sportklub 2 kanalu, nakon čega je emitovana i dodjela nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima. Načelnik Husić je kao prijatelj projekta, u ime organizatora uručio priznanja najboljim pojedincima. Ovu priliku iskoristio je da napomene kako mu je žao što je pandemija koronavirusa odgodila program svečanog otvaranja Plazma Sportskih igara mladih u Banovićima.

Odgođeno svečano otvaranje Igara u Banovićima nadoknaditi slijedeće godine

„Epidemiološka situacija izazvana pandemijom koronavirusa odgodila je mnoge lijepe događaje ove godine, a ujedno i svečano otvaranje Igara u Bosni i Hercegovini, koje je trebalo biti upriličeno u Banovićima. Iako su ceremonija otvaranja i koncert koji smo zajedno planirali odgođeni, drago mi je da su takmičenja Igara održana, iako u znatno izmijenjenim okolnostima i bez prisustva publike. Nadam se da ćemo već sljedeće godine imati priliku nadoknaditi odgođene aktivnosti“, izjavio je načelnik Midhat Husić.

Mališani iz Banovića su se u okviru ovogodišnje najljepše sportske priče početkom augusta takmičili u malom nogometu i košarci, a nakon što su takmičenja održana u još nekoliko gradova Tuzlanskog kantona, Banovići su bili domaćin polufinalnog turnira za ovu regiju. Predstavnici našeg grada na Velikom finalu u Sarajevu bili su malonogometaši iz ekipe „Kost i Koža“ i košarkašice iz ekipe „Lakersice“.

Takmičenja Igara su drugu godinu zaredom održana u Banovićima, a prema riječima načelnika Husića, podrša sportu i organiziranju sportskih aktivnosti nije izostala ni ove godine.

Inače, Plazma Sportske igre mladih su najveće amatersko sportsko takmičenje u regiji, koje se osim u Bosni i Hercegovini, već 24 godine održava u Hrvatskoj, te 7 godina u Srbiji. Ove godine pravo učešća na takmičenjima Igara imali su svi dječaci i djevojčice, koji su 2005. godište i mlađi.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Nacelnik-Midhat-Husic-prijatelj-SIM-3.jpg” image_id=”8753″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Nacelnik-Midhat-Husic-prijatelj-SIM-1.jpg” image_id=”8754″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Nacelnik-Midhat-Husic-prijatelj-SIM-2.jpg” image_id=”8755″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *