Načelnik primio predsjednika Kantonalne privredne komore

Općinski načelnik dr. Bego Gutić primio je danas u svom kabinetu predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla, gospodina Nedreta Kikanovića. Cilj posjete bio je unaprijediti saradnju Općine Banovići i Kantonalne privredne komore.

Gospodin Kikanović upoznao je načelnika Gutića o trenutnim aktivnostima i predstavio aktuelne programe koje vodi Komora, te iskazao zainteresiranost za unapređenje saradnje sa lokalnom zajednicom i privrednicima iz Banovića. Takođe je pozvao privrednike da se aktivnije uključe u rad Privredne komore i doprinesu efikasnijem rješavanju zajedničkih problema.

Istaknuto je da je Općina Banovići pokazala spremnost i odgovornost za vrijeme vanrednog stanja izazavanog koronavirusom, osigurala značajna podsticajna sredstva i na taj način sačuvala radna mjesta u ovom sektoru. U novoj budžetskoj godini bit će planirana veća sredstva za podsticaje i razne programe u oblasti privrede, poljoprivrede, obrta i srodnih djelatnosti, naglasio je načelnik Gutić, te pohvalio rad Kantonalne privredne komore.

Zadatak svih je da svako u svojoj oblasti radi na poboljšanju uslova života građana, a općinska uprava će posebno povesti računa o poboljšanju usluga građanima, kako bi usluge lokalne uprave približila najsavremenijim standardima u oblasti pristupačnosti usluga, kazao je načelnik Gutić.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”2″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Direktor-Kantonalne-privredne-komore-Tuzla-posjetio-Opcinu.jpg” image_id=”9854″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Direktor-Kantonalne-privredne-komore-Tuzla-posjetio-Opcinu2.jpg” image_id=”9855″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *