Načelnik u radnoj posjeti Mješovitoj srednjoj školi „Banovići“

Općinski načelnik dr. Bego Gutić boravio je danas u radnoj posjeti Mješovitoj srednjoj školi „Banovići“ povodom uspješne realizacije kapitalnog projekta, kojim su riješeni dugogodišnji problemi odvodnje površinskih i podzemnih voda u ovoj školi.

Tom prilikom načelnik dr. Bego Gutić u društvu direktora MSŠ „Banovići“ Saida Hasanbegovića i saradnika, obišao je uređene prostorije i dvorište škole.

-„Iako kao Općina nemamo direktnu nadležnost u oblasti obrazovanja i nauke, nastojat ćemo biti značajna podrška obrazovnim institucijama koje egzistiraju na području općine Banovići. Nastojat ćemo pomoći kroz općinski budžet tako što ćemo formirati stavku konkretno za pomoć obrazovnim ustanovama“, – kazao je načelnik Gutić.

Projekat rekonstrukcije i asfaltiranja dvorišta radi sanacije površinskih voda i rekonstrukcija drenažnih cijevi za odvodnju iz podzemnih prostorija realizovan je iz dva dijela. U prvom dijelu je izvršena rekonstrukcija i asfaltiranje dvorišta, što je bio sekundarni problem, a primarni zadatak je bio rekonstrukcija drenažnih cijevi. Iz MSŠ navode da je ovim projektom riješen dugogodišnji problem zbog kojeg se u podzemnom spratu škole voda zadržavala 20 godina, te da su osposobili školski prostor površine hiljadu metara kvadratnih namjenjen aktivnostima 650 učenika koji pohađaju ovu školu.

Projekat kojim su značajno poboljšani uslovi obrazovanja banovićkih srednjoškolaca, realizovan je uz finansijsku podršku Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, koje je obezbijedilo 52 hiljade KM za njegovu uspješnu realizaciju.

Pored ulaganja u kapitalne projekte, u narednom periodu više pažnje će se posvetiti uspisnoj politici u srednje škole kako bi se prilagodila tržištu rada, naglašeno je između ostalog danas.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Posjeta-MSS-Banovici-2.jpg” image_id=”9595″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Posjeta-nacelnika-dr.-Bege-Gutica-MSS-Banovici.jpg” image_id=”9597″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Radovi-MSS-BAnovici-2.jpg” image_id=”9598″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Dvoriste-MSS-Banovici.jpg” image_id=”9602″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *