Načelnik upriličio prijem za predstavnike Kluba borilačkih vještina „FOX“ Banovići

Banovićanin Jasmin Husagić  osvojio je prvo mjesto u disciplini Light sanda do 100 kilograma, a Amir Zukić drugo mjesto u disciplini L-sanda za seniore na IV Međunarodnog Kung Fu WuShu turniru “Srebrenica Open 2021”.

Bio je ovo dobar povod za organizaciju prijema kod općinskog načelnika dr. Bege Gutića koji je s radošću prihvatio ideju da se bolje upozna sa radom Kluba borilačkih vještina „FOX“, uspjehom njegovih članova i daljim planovima.

-„Mladim sportistima čestitam na uspjehu u kojem smo ih podržali kao glavni sponzor ali ujedno želim puno uspjeha u narednim takmičenjima. Ovaj njihov uspjeh smatram jednim korakom naprijed kada su u pitanju borilačke vještine, kako smo i očekivali od njih ali i od svih drugih mladih sportaša sa područja općine Banovići koji su naši najbolji promotori“,- kazao je načelnik Gutić.

Predstavnici Kluba izrazili su zahvalnost načelniku Gutiću za organizaciju prijema ali i podršku koju im svakodnevno pruža kroz sponzorstvo ali i na druge načine.

Klub trenutno broji 16 registrovanih članova koji aktivno treniraju i učestvuju na mnogobrojnim takmičenjima. U svojoj borbi za uspjehom postigli su mnogo značajnih rezultata a neki od njih su i na posljednjem Međunarodnom Kung Fu turniru koji je održan u Srebrenici tokom augusta 2021. godine.

Kluba „FOX“ iz Banovića je osnovan 2010. godine ali se o njemu do sada malo govorilo i znalo u javnosti, te je promocija borilačkih vještima s ciljem uključivanja što većeg broja mladih jedan od ciljeva Kluba u narednom periodu.