Načelnik upriličio prijem za rukometne šampione iz Banovića

Ovih dana su mladi rukometaši iz Banovići sa ekipom RK „Konjuh“ iz Živinica, u kojoj uspješno treniraju već godinama, postali državni prvaci u rukometu za 2006. godište. Tim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za omladince iz Banovića, koji su bili dio ekipe koja je osvojila državno prvenstvo i ovom prilikom im uputio iskrene čestitke na postignutim rezultatima, te poželio puno sreće u nastavku karijere.

-„Mi u Banovićima smo ponosni na ovakvu djece i njihove kolege u klubu, na njihove uspjehe i zalaganje koje pokazuju u svom radu. Svaki trud se isplati i to su dokazali i ovaj put, a mi u lokalnoj zajednici ćemo znati nagraditi njihove uspjehe kroz konkretne poteze“, – kazao je načelnik Gutić. On je istakao i da nastoji ponovo oživjeti dvoranske sportove pa i rukomet jer su Banovići nekada bili prepoznatljivi po rukometu.

Bez ijednog poraza i nakon odlične sezone omladinci su dominirali u završnici državnog prvenstva održanog u Banja Luci gdje su pobijedili ekipu ŠR Banja Luka rezultatom 24:19. Ovo je najveći uspjeh ove ekipe do sada a njen značajan dio čine upravo dječaci, članovi kluba iz Banovića koji godina treniraju pod krovom RK Konjuha.

Treneri koji uspješno rade sa omladincima danas su izrazili zahvalnost načelniku Gutiću i lokalnoj zajednici što su odlučni u namjeri da vrate rukomet u dvoranu, te da pomogne u oživljavanju rukometnog kluba u Banovićima.

Kako je rečeno na današnjem sastanku, do kraja godine krenut će se u okupljanje ekipa u svim kategorijam, obezbjeđenjem osnovnih finansijskih i materijalnih sredstava, dok se učešće na zvaničnim takmičenjima u rukometu planira već naredne godine. Lokalna zajednica nastojat će rukomet vratiti u Banoviće i obezbijediti im adekvatne uslove za rad kako bi poboljšala društveno socijalne prilike u lokalnoj zajednici.