Načelnik upriličio prijem za rukovodstvo JUOŠ „Banovići“

Općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je upriličio prijem za rukovodstvo Javne ustanove Osnovna škola „Banovići“, v.d. direktoricu Fahriju Modrić i pomoćnicu Samru Brigić, a povod za prijem i razgovor su teme koje se odnose na poboljšanje u oblasti obrazovanja.

Na početku razgovora Modrić je izrazila zahvalnost za dosadašnju podršku i saradnju, posebno naglasivši da je načelnik Gutić bio velika podrška školskim takmičenjima ali i infrastrukturnim projektima.

-„Podrška obrazovanju iz općinskog budžeta neće izostati iako ova oblast nije u nadležnosti lokalne zajednice. Obezbijedili smo i prebacili sredstva za izgradnju savremenog sportskog poligona kod OŠ Banovići za koji od UG Baum očekujemo da vrlo brzo uvede izvođača u posao, a nastojat ćemo i iz drugih sredstava koja smo planirali općinskim budžetom preusmjeriti određeni dio za intervencije na drugim projektima“, – kazao je načelnik Gutić.

Osnovna škola Banovići ima preko 800 učeniak i 70 uposlenih te je osnovna škola sa najvećim brojem učenika na području Banovića. U narednom periodu nadležna općinska služba će organizovati sastanak sa svim direktorima škola sa područja Banovići, kako bi zajedno usaglasili način i raspodjelu budžetskih sredstava planiranim za podršku obrazovanju, istaknuto je tokom razgovora.

Općinskim budžetom za 2021. godinu planirana su sredstva u iznosu od 100.000 KM za podršku obrazovanju.