Nacrt budžeta za 2019. dobra osnova za izradu kvalitetnog prijedloga

Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Banovići za 2019. godinu okupila je danas korisnike budžeta, predstavnike mjesnih zajednica, predstavnike javnih ustanova i preduzeća, predstavnike nevladinih organizacija,  ali i sve zainteresovane građane sa područja Banovića koji su željeli doprinijeti što boljoj raspodjeli budžetskih sredstava.

Šefica odsjeka za budžet Nafija Džafić istakla je zadovoljstvo zainteresovanošću korisnika budžeta za današnju javnu raspravu. – Najčešća prepreka još boljem rasporedu budžetskih sredstava je nerazumijevanje korisnika budžeta i načina na koji doći do ispunjenja zahtjeva korisnika, te su ovakve javne  rasprave dobra prilika, pored ostalog i za upoznavanje procedura za ostvarivanje njihovih zahtjeva, a svakako i prilika za još jedan razgovor o mogućnostima iznalaženja rješenja za ravnopravniju budžetsku raspodjelu“, – kazala je Džafić. Ona je dodala da se većina zahtjeva mjesnih zajednica odnosi na rekonstrukciju i izgradnju infrastrukture, dok se lični i pojedinačni zahtjevi građana najčešće odnose na pomoć za liječenje oboljelih.

Nacrtom je budžet planiran u iznosu 11.869.390 konvertibilnih maraka i kako je konstatovano na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je usvojen, Nacrt budžeta predstavlja dobru osnovu za izradu prijedloga koji bi se trebao naći već na narednoj sjednici.

Svi današnji prijedlozi dodatno će biti razmotreni i eventualno uvršteni u prijedlog budžeta za 2019. o kojem će konačnu odluku donijeti Općinsko vijeće na narednoj sjednici.

[fusion_gallery image_ids=”4576,4575,4574,4573″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *