Najljepša sportska priča nastavljena u Banovićima – Načelnik otvorio takmičenje

Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu koje se održava širom Bosne i Hercegovine, svoje 11. izdanje danas je nastavilo u Sportskoj dvorani u Banovićima.

Takmičenje je otvorio općinski načelnik dr. Bego Gutić koji je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo što se Sportske igre mladih igraju u Banovićima, te još jednom naglasio da daje punu podršku sportu i mladima u skladu sa mogućnostima kojima raspolaže lokalna zajednica.

Mališani su se danas takmičili u malom nogometu i košarci za djevojčice i dječake.

Ovom prilikom najavljeno je i održavanje polufinalnih utakmica u Banovićima koje će se održati krajem juna. Pokrovitelj Sportskih igara u Banovićima je Općina Banovići.

Kroz sve takmičarske faze nastavljaja se realiziracija projekta „Fer igra za fer djetinjstvo“ uz podršku USAID-a, kroz koji dječaci i djevojčice uče o važnosti poštivanja razločitosti i fair playu na terenu. Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH koji kroz projekat promoviše olimpijska načela te zdrav način života.

Najljepša sportska priča nastavlja svoje ovogodišnje aktivnosti, nakon kojih slijedi i najuzbudljiviji dio – Veliko finale u Sarajevu.