Najmlađi uživali u maskenbalu i crtanju po asfaltu

Program obilježavanja Dana općine Banovići nastavljen je danas tradicionalnom manifestacijom za najmlađe pod nazivom „Djeca crtaju po asfaltu“, održanoj u organizaciji JU „Javna biblioteka“ Banovići.

Čestitke ukrašene ručicama banovićkih mališana krasit će gradske ulice do prve kiše. Njih oko tri stotine danas su imali priliku da pokažu svoje talente i da svoj svijet mašte i šarenila oslikaju na gradskim ulicama.

Mašta je dominirala u svakom pogledu, nasmijana lica, kostimi i kreacije na ulicama uljepšali su gradski trg zajedno sa klaunom Miki, te maskotama Mini i Miki.

Manifestaciju je otovrio općinski načelnik dr. Bego Gutić i ovom prilikom istakao da će nastojati ovakve manifestacije organizovati češće kako bi obezbijedio ljepše uslove za odrastanje namlađih Banovićana.

Učesšće u ovoj manifestaciji uzela su djeca prvih razreda osnovnih škola i Dječijeg obdaništa, te svi mališani koji su izrazili želju da učestvuju. Osim crtanja mališani su uživali i u drugim zabavnim sadržajima koji su u sklopu manifestacije za njih pripremili organizatori.