Najveća kolektivna priznanja dodjeljena organima lokalne samouprave

„Zlatni ugljen“ dodjeljen Općinskom vijeću, a „Banovićki rudar“ načelniku Midhatu Husiću

Povodom 21. decembra, Dana rudara Bosne i Hercegovine održana je svečana sjednica Uprave i Sindikata RMU Banovići i uručena najveća priznanja ovog kolektiva. Pored 84 priznanja koja su uručena radnicima Rudnika za posebne doprinose u radu , dodjeljena su i kolektivna priznanja institucijama i istaknutim pojedincima. Kolektivno priznanje Sindikata „Zlatni ugljen“ za podršku u razvoju dodjeljeno je najvišem zakonodavnom organu lokalne zajednice, Općinskom vijeću Banovići, koje je svojim odlukama podržavalo rast i razvoj Rudnik, dok je priznanje „Banovićki rudar“ dodjeljeno općinskom načelniku Midhatu Husiću kao nosiocu izvršne vlasti jedinice lokalne samouprave.

RMU Banovići 16 godina posluje pozitivno

RMU Banovići je najveći privredni kolektiv na području Banovići koji broji 2.864 radnika, od čega 237 visokoobrazovanih i čini okosnicu razvoja ovog područja.  Šesnaestu godinu zaredom posluje pozitivno i potvrđuje epitet najuspješnijeg rudnika u Bosni i Hercegovini. Upravo zbog toga, Dan rudara u Banovićima se doživljava kao praznik svih građana.

Ovim povodom načelnik Husić danas je kazao da je ponosan što Banovići imaju najbolji i najperspektivniji rudnik u državi i zahvalio se rudarima, Sindikatu i Direktoru koji su zajednički radili i trasirali put uspjeha i razvoja rudnika Banovići.

-„Desetine miliona dobiti, stotine miliona investicija, solidna primanja rudara, kontinuirano zapošljavanje naših građana, dovoljan su dokaz odgovornog rada i privrženosti razvoju i dobrobiti Rudnika, rudara naše općine ali i cijele države Bosne i Hercegovine. Tražimo izgradnju termoelektrane, jer to je garant opstanka općine, garant opstanka radnih mjesta  i to je definitivno garant razvoja naše općine i opstanka ljudi na ovim prostorima“, kazao je Husić.

Nagrade za najbolje literarne radove

Na danšnjoj svečanosti, Komisija za obilježavanje značajnih datuma i događaja na području Banovića, koju je formiralo Općinsko vijeće Banovići, dodijelila je nagrade za najbolji literarni rad učenika JU Mješovite srednje škole Banovići, učenici četvrtog razreda gimnazije, Ilvani Aganović, a prvu nagradu za najbolji likovni rad za učenike osnovnih škola dodjeljena je Amili Imamović.

Delagić i Husić, zajedno sa ostalim delegacijama, danas su položili cvijeće i odali počast poginulim borcima i rudarima na spomen obilježjima, zahvalili se na priznanjima, te uputili čestitke svim rudarima u povodu Dana rudara.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Učenice.jpg” image_id=”6480″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Svečana-sjednica-1.jpg” image_id=”6479″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Polaganje-cvijeća-OV.jpg” image_id=”6478″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Polaganje-cvijeća-ON.jpg” image_id=”6477″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Dodjela-priznanja-ON.jpg” image_id=”6476″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Delagić.jpg” image_id=”6475″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Svečana-sjednica1.jpg” image_id=”6474″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Svečana-sjednica.jpg” image_id=”6473″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/Priznanja-pojedincima.jpg” image_id=”6472″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *