Nakon 16 godina vraćena Policijska uprava Banovići u renovirane prostorije (FOTO I VIDEO)

Nakon šesnaest godina u Banoviće je vraćena Policijska uprava koja je zvanično danas počela sa radom u renoviranim prostorijama.

-Sigurnost je stanje mjereno stepenom ugroženosti i na nama je sada obaveza da taj stepen ugroženosti držimo na optimalnom nivou, a sa ova dva čina stvoreni su nam uslovi i mi ćemo dati sve kapacitete da odradimo svoje zadatke, kazao je Midhat Dobrnjić, načelnik PU Banovići i zahvalio se svim nadležnim što su prepoznali i uvažili neupitnu činjenicu da je sigornosni ambijent preduslov za ekonomski, privredni i svaki drugi napredak.

Danas su ostvarena dva glavna preduslova za taj napredak. Jedan uslov je tehnički kapacitet koji govori o stvaranju uslova za normalan rad policijskih službenika, a drugi je organizacijski kojim je nakon 16 godina uspostavljen sigurnosno pravosudni sistem koji ova lokalna zajednica zaslužuje.

– Svakoj lokalnoj zajednici je bitno da ima dobro opremljene, nezavisne poslicijske snage sa dobrim prostorom kako bi bezbjednost bila na nivou. Nakon 16 godina vraćena je PU i to je jedna vrsta nagrade za građane Banovića i uposlenike, dakle, ipsravljena je nepravda, kazao je načelnik Midhat Husić i izrazio posebnu zahvalnost Vladi TK i Ministarstvu unutrašnjih poslova TK za vraćanje PU u Banoviće.

Podrška sa viših nivoa

Policijska uprave zapravo znači da će građani Banovića od sada pored sigurnosnih imati i pravosudni dio sistema u Banovićima, tj. Policijska uprave se satoji od dosadašnje policijske stanice i odjeljenja kriminalističke policije koji je od danas u sastavu Policijske uprave Banovići.

Današnjoj prigodi prisustvovao je premijer TK Husein Topčagić čija je Vlada uložila 135 hiljada konvertibilnih maraka za rekontrukciju zgrade PU Banovići i dodatnih 10 hiljada za nabavku namještaja.

– Stvorili smo puno kvalitetnije uslova rada našim policijskim službenicima a sve s ciljem ostvarenja našeg strateškog plana a to je zaštita ljudi i imovine građana TK kao i poštivanje ljudskih prava, kazao je Topčagić.

– Sve ovo vodi povećanju stepena bezbjednosti na području TK i opštine Banovići što je benefit za građane, a posmatrano sa sigurnosno bezbjednosnog aspekta taj segment je posebno značajan za investitore jer će svaki investitor ulagati ukoliko je dovoljno dobar stepen zaštite, kazao je premijer Vlade TK Jakub Suljkanović.

[fusion_gallery image_ids=”4295,4294,4293,4292,4291,4290,4289,4288,4287″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *