Nakon sastanaka sa Vijećem MZ Stražbenica – Stražbenica je urbanistički dobro riješana i treba je dograđivati

Načelnik Midhat Husić danas je u Stražbenici nastavio razgovore sa predstavnicima mjesnih zajednica na području opštine. Mještani Stražbenice imaju prednost urbanistički dobrog rješenja naseljenog mjesta koje treba kontinuirano održavati i dograđivati ali i niz problema za koje treba naći adekvatno rješenje, konstatovano je na današnjem sastanku.

– Izgradnjom međuopćinske deponije koja je planirana naredne godine, u skladu sa svim zakonskim okvirima, doći će do zatvaranja deponije smeća i na taj način ćemo riješiti ovaj problem. Trenutno je najveći priorite izgradnja zgrade za potrebe MZ koja se već nalazi na Listi kapitalnih projekata Općine Banovići, istakao je načelnik Husić.

Razgovarano je o poboljšanju saobraćajne sigurnosti na ulazu i izlazu u MZ, usklađivanju stvarnih granica obuhvata MZ sa postojećim, sekundarnoj kanalizacionoj i vodovodnoj mreži čiji dio se može riješiti kroz projekat rekonstrukcije vodovoda na potezu Mušići-Čubrić-Stražbenica koji je u fazi izrade, te o iznazalaženju rješenja za mjesno mezarje i drugim društvenim temama.

Na listi kapitalnih projekata koji će se implementirati u Stražbenici, ukoliko Vijeće MZ ne odluči drugačije, trenutno se nalaze projekat izgradnje zgrade za potrebe MZ, projekat izgradnje mjesnog vodovoda i proširenja javne rasvjete u centralnom dijelu MZ.

Husić je insistirao da se Vijeće MZ okupi još jednom na temu kandidovanja projekata prema lokalnoj zajednici kako bi se sa sigurnošću utvrdila lista prioritetnih infrastrukturnih projekata Stražbenice i nacrt budžeta mogao razmatrati do predviđenog roka.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Stražbenica-posjeta-Načelnika-3.jpg” image_id=”5537″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Stražbenica-posjeta-Načelnika-2.jpg” image_id=”5536″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Stražbenica-posjeta-Načelnika-4.jpg” image_id=”5538″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Stražbenica-posjeta-Načelnika-5.jpg” image_id=”5539″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Stražbenica-posjeta-Načelnika-1.jpg” image_id=”5535″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *