Nastavljen obilazak mjesnih zajednica – Načelnik Midhat Husić posjetio Grad II i Grad III

Općinski načelnik Midhat Husić sa saradnicama je po utvrđenom planu nastavio obilazak mjesnih zajednica na području opštine Banovići. Danas se sastao sa predstavnicima Vijeća MZ Grad II i Grad III i ovom prilikom razgovarao o najvažnijim pitanjima i prioritetima ovih mjesnih zajednica.

– U mjesnoj zajednici Grad II urađeno je nekoliko značajnih projekata, a danas je asfaltirana i nova putna komunikacija dužine oko 400 metara i vrijednosti 170 hiljada konvertibilnih maraka, te isprojektovano i pripremljeno još nekoliko infrastrukturnih projekata, -kazao je načelnik Husić te dodao da Vijeće MZ treba dostaviti listu prioriteta kako bi se na vrijeme projekti uvrstili u nacrt budžeta za narednu godinu. Razgovarano je o rješenju problema koje izazivaju psi lutalice, o mogućim načinima uređenja fasada na kolektivnim objektima stanovanja, odvozu smeća, iznalaženju rješenja za nova parking stajališta, izgradnji i uređenju stepeništa u području Grada II, javnoj rasvjeti, vodosnabdijevanju i drugim aktuelnim pitanjima.

Infrastruktura u Gradu III je značajno uređena, konstatovano je na današnjem sastanku sa predstavnicima Vijeća ove MZ, te navedeno da je u skorije vrijeme planirano asfaltiranje ulice ZAVNOBIH-a u naselju Jezero i implementacija drugih manjih projekata od velikog značaja za mještane ove MZ.  U pripremi je regulacija otvorenog korita u ovoj MZ, kao i sanacija stepeništa kod Sportske dvorane, a posebnu pažnju trebat će posvetit uređenju šetališta Vidikovac, kazao je načelnik Husić. Prioritete u što kraćem periodu Vijeće MZ treba dostaviti nadležnoj službi kako bi se ispoštovale sve zakonske procedure na vrijeme.

Na današnjim sastancima je razgovarano i svim drugim aktuelnim pitanjima značajnim za poboljšanje uslova života u gradskim mjesnim zajednicama.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/5.jpg” image_id=”5520″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/4.jpg” image_id=”5519″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/3-1.jpg” image_id=”5518″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/2-1.jpg” image_id=”5517″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/1-1.jpg” image_id=”5516″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/3.jpg” image_id=”5515″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/2.jpg” image_id=”5514″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/1.jpg” image_id=”5513″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *