Nastavljena dobra saradnja Općine Banovići i Direkcije cesta Tuzlanskog kantona

Implementacija značajanih projekata na regionalnoj putnoj infrastrukturi, nastavak je dobre saradnje Općine Banovići i Direkcije cesta Tuzlanskog kantona.

U završnoj fazi je rekonstrukcija i asfaltiranje putne komunikacije na dionici regionalnog puta Banovići-Zavidovići, u ulici Patriotske lige u Banovićima, koja je samo jedan od planiranih projekata u ovog godini, koji će se realizovati u saradnji sa Direkcijom cesta TK.

-“Dobra saradanja sa Direkcijom cesta TK je nastavljena što pokazuju brojna ulaganja na području opštine Banovići. Dogovorili smo realizaciju nekoliko značajnih projekata kojima će biti poboljšana regionalna putna infrastruktura i stvoreni bolji uslovi za saobraćajnu komunikaciju sa susjednim opštinama”,- kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Za projekat rekonstrukcije i asfaltiranja regionalne dionice puta u ulici Patriotske lige, Direkcija cesta TK je izdvojila 480 hiljada KM, a radovi će uskoro biti nastavljeni na regionalnoj dionici puta od kružnog toka u naselju Radina do raskrsnice za naselje Hrvati.

-Dogovoreno je i uređenje putne komunikacije na potezu prema opštini Lukavac, odnosno regionalni put koji se proteže kroz mjesnu zajednicu Treštenica, od naselja Golići do granice sa opštinom Lukavac. U toku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa i stvaranje pretpostavki za početak izgradnje, istakao je načelnik Husić.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Asfaltiranje-ulice-Patriotske-lige.jpg” image_id=”8204″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Asfaltiranje-ulice-Patriotske-lige-4.jpg” image_id=”8203″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Asfaltiranje-ulice-Patriotske-lige-3.jpg” image_id=”8202″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *