Nastavljena ulaganja u projekte iz oblasti vodosnabdijevanja

Radovi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama Brezovača i Tulovići, nakon sezonske pauze, nastavljeni su punim kapacitetom.

U mjesnoj zajednici Brezovača počela je izgradnju distributivne mreže koja predstavlja treću fazu projekta poboljšanja vodosnabdijevanja u ovoj mjesnoj zajednici. U prethodne dvije faze ovog projekta izgrađen je rezervoar, izvorište i položeni cjevovodi.

U mjesnoj zajednici Tulovići nastavljeni su radovi na izgradnji vodovoda kojim će biti zahvaćene dodatne količine vode za mjesno stanovništvo, odnosno izgrađena pumpna stanica, potisni cjevovod i rezervoar. Nakon okončanja ovih projekata i obezbjeđenja potrebnih dozvola, novoizgrađeni vodovodi će biti predati mjesnim zajednicama na upravljanje.

Pored ovih projekata iz oblasti vodosnabdijevanja, završen je sličan projekat u Banovići Selu, naselje Selo II, gdje je obezbjeđeno 200 novih prikuljača za domaćistva. Nakon što nadležna općinska služba obezbjedi upotrebnu dozvolu, vodovod će predati mjesnoj zajednici na upravljanje.

Ova tri projekta finansirana su zajedničkim sredstvima Općine Banovići i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.