Novi kružni tok u Banovićima – Implementacija prvog kapitalnog projekta u 2019. godini

Na području opštine Banovići počela je realizacija kapitalnih projekata planiranih u ovoj godini. Među prvim projektima je implementacija kružnog toka na regionalnom putu R-469 Ribnica-Banovići, na raskrsnici ulica Patriotske lige, 119. Mbbr., Radnička i Rasadnik.

Projekat drugog kružnog toka u Banovićima vrijednosti 400 hiljada konvertibilnih maraka realizuje Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona u saradnji sa Općinom Banovići, koja je za ovaj projekat obezbijedila uslove za rješenje imovinsko-pravnih odnosa te izdala potrebne građevinske dozvole.

Ovom raskrsnicom će se doprinijeti većoj sigurnosti učesnika u saobraćaju, ubrzati promet ali i riješiti problemi površinskih voda.

Budžetom Općine za 2019. godinu, planiran je milion konvertibilnih maraka za kapitalna ulaganja od čega 420 hiljada KM za šest dionica putne infrastrukture. Za njih je pokrenut postupak javnih nabavki čijim okončanjem i potpisivanjem ugovora sa izvođačima će se stvoriti uslovi za početak implementacije.

Fokus kapitalnih investicija u 2019. godini bit će izgradnja neophodne infrastrukture u Poslovnoj zoni – Sadnice sa akcentom na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže te izgradnji i uređenju pristupnih puteva.

Značajan dio manjih projekata i intervencija u mjesnim zajednicama, sa ciljem smanjenja stepena ugroženosti od poplava i klizišta, bit će realizovani sredstvima Civilne zaštite za ove namjene.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/04/Novi-kružni-tok.jpg” image_id=”4998|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/04/Novi-kružni-tok-4.jpg” image_id=”4997|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/04/Novi-kružni-tok-3.jpg” image_id=”4996|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/04/Novi-kružni-tok-2.jpg” image_id=”4995|full” link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *