Novogodišnjim paketićima obradovani mališani Omazića, Treštenice, Tulovića, Seone, Aljkovića i Brezovače

Nastavljena je podjela novogodišnjih paketića banovićkim mališanima, koje je obezbijedila općina Banovići. Općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je posjetio: područnu školu u Omazićima, OŠ „Seona-Aljkovići“, OŠ „Treštenica“ i područne škole u Tulovićima i Ribnici. Kako je u navedenim školama mali broj prvačića paketići su podijeljeni i učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Tokom posjete školama, načelnik Gutić upoznat je i sa problemima i potrebama ovih obrazovnih ustanova. U OŠ „Teštenica“ zatražili su pomoć za saniranje mokrih čvorova, područnoj školi Tulovići neophodan je nastavni materijal, a OŠ  „Seona-Aljkovići“ nedostaje jedan printer-kopir-skener aparat.

Iako obrazovanje nije u nadležnosti lokalnih zajednica, općina Banovići je u budžetu za narednu godinu, na stavci obrazovanje, planirala određena finansijska sredstva za pomoć školama. Prema riječima općinskog načelnika škole trebaju sagledati svoje potrebe i prema Općini uputiti projekte, da bi se isti mogli realizirati.