Novoizabrani načelnik Općine Banovići stupio na dužnost: Građani Banovića mogu očekivati promjene

Nakon što je jučer zvanično preuzeo uvjerenje o izboru za načelnika Općine Banovići na lokalnim izborima 2020. godine, načelnik dr. Bego Gutić danas je održao prvi radni sastanak sa prvim saradnicima i zvanično preuzeo ovu dužnost.

-„Očekujem profesionalan angažman i odnos prema radnim zadacima i da se naša saradnja odvija u okviru propisanih zakonskih okvira i za dobrobit svih građana Banovića. Kao što sam i obećao, građani Banovića mogu očekivati promjene koje će ići u pravcu rješavanja osnovnih pitanja i problema sa kojima se susreću“, -kazao je načelnik Gutić ovom prilikom.

Dužnost je preuzeo od bivšeg općinskog načelnika Midhata Husića koji je danas zvanično predao ovu dužnost.

Husić je izrazio zadovoljstvo što je na civilizacijski i dostojanstven način izvršen čin primopredaje dužnosti, te novom načelniku čestitao i poželio puno uspješnih projekata koji će biti od koristi za sve građane općine Banovići. Istakao je da je ovo poruka svim aktuelnim politikama koje egzistiraju u Banovićima, da imaju obavezu da zajednički djeluju u cilju očuvanja punih kapaciteta našeg Rudnika, privlačenja investicija i projekata koji će biti od koristi za svakog  čovjeka i lokalnu zajednicu.

Bego Gutić mandat načelnika Općine Banovići je osvojio ispred Stranke demokratske akcije sa osvojenih 7.480 glasova ili 50,15%.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *