Obavještenje za mala i srednja preduzeća o mogućnosti učestvovanja u projektu Digital Challenge

Služba za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići obavještava mala i srednja preduzeća sa područja opštine Banovići da mogu učestvovati u projektu Digital Challenge koji ima za cilj  jačanje i usvajanje naprednih digitalnih tehnologija kroz cyber–physical systems (CPS). Riječ je o sistemima koji sadrže softvere, senzore (fizičke komponente) i komunikacioni dio – praktično kompletno rješenje za određenu fazu proizvodnje u nekoj industriji.

DigiFed će pokušati da ubrza i da obezbjedi podršku u korištenju novih tehnologija kroz spajanje velikih kompanija sa evropskim inovativnim manjim kompanijama u ranoj fazi razvoja (kompanije sa visokim digitalnim potencijalom). Ova akcija pokreće projekt pod imenom Digital Challenge koji će trajati 9-12 mjeseci i koji cilja na startap i MSP (one koji će razvijati rješenje/proizvod/uslugu), kao i na kompanije koje će koristiti rješenje, pod uslovom da rješenje ne smije postojati u bilo kojem obliku – niti neki uklopljeni sistem niti cyber-physical systems (CPS).
Projekat Digital Challenge finansira 50% razvoja rješenja dok ostatak finansira kompanija koje će to rješenje koristiti – Digital Challenge Owner. Svaki pojedinačni projekt može biti u vrijednosti između 60.000 i 100.000 EUR.

Poziv za Digital Challenge Owner je otvoren i dostupan je OVDJE,

Poziv za izbor aplikanata koji će razvijati rješenje će biti otvoren u maju ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *