Obilježen Međunarodni dan gluhih i nagluhih osoba – upriličeno druženje članova Udruženja gluhih i nagluhih općine Banovići

Međunarodni dan gluhih i nagluhih osoba članovi Udruženja gluhih i nagluhih općine Banovići dočekali su svečano, u valstitim prostorijama i uz podršku općinskih vlasti. Pod pokroviteljstvom Općine organizovano je druženje članova Udruženja, koje je uveličao općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Upravo, zahvaljujući načelniku Gutiću gluhe i nagluhe osobe u Banovićima od ove godine imaju svoj prostor za okupljanje i druženje. Udruženje su osnovali 2018., i u protekle tri godine niko se nije obazirao na probleme i potrebe ovih osoba. Kako su istakli, jedino je načelnik Gutić pokazao razumjevanje i dao im podršku. Zbog toga su se odlučili da na ovaj dan načelniku Općine uruče zahvalnicu za dosadašnju podršku, pomoć i razumjevanje u radu Udruženja.

Općinski načelnik se zhvalio članovima Udruženja gluhih i nagluhih općine Banovići i obećao da će svojim djelovanjemi i dalje raditi na poboljšanju njihovog položaja u društvu.