Objavljen Javni poziv za dodjelu 40 plastenika

Općinski načelnik dr. Bego Gutić, danas je objavio Javni poziv za dodjelu plastenika površine 50 m2 sa sistemom za navodnjavanje. Ukupna vrijednost projekta je 54 hiljade KM, od čega je Općina obezbijedila 26 hlijada KM, a međunarodna ogranizacija World Vision 28 hiljada KM. Riječ je o nastavku projekta ekonomskog osnaživanja domaćinstava koji se već nekoliko godina implementira u saradnji sa međunarodnim organizacijama.

Ovim Javnim pozivom biti će dodjeljeno 40 plastenika, a prioritet za učešće u projektu imaju nezaposlene osobe ili osobe sa minimalnim primanjima,  koje posjeduju zemljište i parcele za postavljanje plastenika. Prioritet će imati i porodice sa djecom registrovanom u programu organizacije World Vision, kao i druge kategorije definisane Pravilnikom.

Proceduru nabavke i isporuku plastenika korisnicima koji se nađu na konačnoj rang listi, provest će međunarodna organizacija World Vision.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja na službenoj web stranici Općine Banovići.

Prijavni obrazac, izjave i pravilnik o uslovima i načinu apliciranja, dostupni su na službenoj web stranici Općine Banovići (www.banovici.gov.ba).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 035 743 446 svakim radnim danom 08-15:30 sati.

 

LINK: Javni poziv, prijavni obrazac, izjave i pravilnik za dodjelu plastenika.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *