Objavljen Javni poziv za podsticaj proizvođača svježeg kravljeg mlijeka

Općinski načelnik Midhat Husić, objavio je Javni poziv za finansijski podsticaj proizvođača svježeg kravljeg mlijeka sa područja opštine Banovići, koji su proizveli i putem ovlaštenog otkupljivača isporučili mlijeko.

Javni poziv je otvoren do 20. decembra 2020. godine, a  obračun će se vršiti svaka tri mjeseca. Rok za prijave, za mlijeko proizvedeno i isporučeno u januaru, februaru i martu je 15. april.

Prijave se dostavljaju Službi za prostorno uređenje, planiranje, razvoj i poduzetništvo putem Centra za pružanje usluga građanima.

Podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka po litri mlijeka predatoj otkupljivaču iznosi 0,10 konvertibilnih maraka. Precizniji način i uslovi ostvarivanja podsticaja definisani su Javnim pozivom, a na osnovu ranije usvojenog Pravilnika i Odluke Općinskog vijeća.

Inače, ovo je druga budžetska godina u kojoj su planirana sredstva za podsticaj mlijeka. Prošle godine za ove namjene je izdvojeno 39.055 KM a ista sredstva su plairana i u ovoj godini, s tim da je ostavljena mogućnost i povlačenja sredstava sa drugih stavki, ukoliko bude potrebe za istim.

U protekloj godini ovom podsticajnom mjerom značajno je povećana proizvodnja mlijeka, a i zadržan je postojeći stočni fond.

LINK: Javni poziv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *