Objavljen Javni poziv za podsticaj proizvođačima svježeg kravljeg mlijeka

Općinski načelnik Midhat Husić, danas je objavio Javni poziv za podsticaj poljoprivrednim proizvođačima svježeg kravljeg mlijeka sa područja opštine Banovići koji su proizveli i putem ovlaštenog otkupljivača isporučili svježe kravlje mlijeko u periodu od 01.01.- 31.03.2019.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači dokumentaciju, uz prijavu po Javnom pozivu, mogu dostaviti Službi za prostorno uređenje, planiranje, razvoj i poduzetništvo putem Centra za pružanje usluga građanima najdalje do 15.04.2019. godine za prvi kvartal.

Podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka po litri mlijeka predatoj otkupljivaču iznosi 0,10 konvertibilnih maraka.Precizniji način i uslovi ostvarivanja podsticaja definisani su Javnim pozivom, a na osnovu ranije usvojenog Pravilnika i Odluke Općinskog vijeća.

Inače, Općina Banovići jedina je općina na području Tuzlanskog kantona koja podstiče proizvodnju. Na ovaj korak se odlučila kako bi obezbijedila bolje uslove za povećanje proizvodnje mlijeka, te zadržala postojeću proizvodnju i stočni fond.

Javni poziv je objavljen na službenoj web stranici Općine Banovići i može se preuzeti u prostorijama Centra za pružanje usluga građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *