Obnovljena mala sala u JU „Sportsko-kulturni centar“ Banovići (foto i video)

Dobra praksa rekonstrukcije prostora Sportske dvorane, odnosno ulaganja u adaptaciju prostora Javne ustanove „Sportsko-kulturni centar“ Banovići iz prethodne godine nastavljena je i u ovoj, a sve s ciljem kako bi se sportskim klubovima u Banovićima osigurali što bolji uvjeti za rad i takmičenja i istovremeno građanima obezbijedio adekvatan prostor za rekreaciju. S tim u vezi, završen je projekat adaptacije male sale u dvorani u koji je uloženo preko 37 hiljada konvertibilnih maraka (sa PDV-om). Prema riječima direktora Sportsko-kulturnog centra Banovići Elvisa Huseinbašića, projekat je obuhvatio adaptaciju i toplinsku izolaciju zidova sale, demontažu postojećeg parketa i postavljanje moderne taraflex sportske podloge, zamjenu ulaznih vrata te nabavku ribstola (letvenika) i strujnjača. Finasijski je podržan od strane Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK. Direktor Huseinbašić zahvalio se Općini na podršci u realizaciji ovog i svih drugih projekata.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić istakao je da je opredjeljenje Općine da se stvore što bolji i kvalitetniji uvjeti za razvoj sporta u Banovićima i realizacija ovakvih projekata je jedan od načina za to. Podsjetio je da općina Banovići godišnje izdvoji blizu 200 hiljada KM Sportsko-kulturnom centru za trenažni proces klubova i sa tom praksom će se nastaviti.

U JU „Sportsko-kulturni centar“ Banovići je početkom tekuće godine završen i projekat „Zamjena stolarije na objektu dvorane“. Zamijenjena je stolarija na prednjem dijelu objekta i vrijednost ove investicije je iznosila oko 60 hiljada maraka. Dakle, u 2023. godini već je investirano skoro 100 hiljada maraka.