Održan 19. Međunarodni turnir u boksu „Banovićki pobjednik“

U organizaciji Kluba borilačkih sportova „Banovići“ održan je 19. Međunarodni turnir u boksu „Banovićki pobjednik“. Učešće su uzeli bokseri iz nekolio zemalja: Austrije, Mađarske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ljubitelji plemenite vještine imali su priliku vidjeti devet borbi , dvije u olimpijskom i sedam u profesionalnom boksu. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Općine i RMU Banovići, a svečano ga je otvorio općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Načelnik Gutić kazao je da zahvaljujući KBS-u i porodici Numanović boks u Banovićima živi. Zaželio je dobrodošlicu svim učesnicima te izrazio nadu da će se naredne godine, 20. jubilarni „Banovićki pobjednik“,  održati u povoljnijem zdravstvenom okruženju, da će biti mnogu više učesnika, ali i sportska dvorana puna gledatelja.

Manifestacija „Banovićki pobjednik“ trajala je skoro 3 sata, a publika je cijelo vrijeme pratila mečeve sa punom pažnjom, što dovoljno govori o kvaliteti prikazanog boksa. Do novih, profesionalnih pobjeda došli su: Banovićanin Elvis Smajlović, Zeničanin Adnan Deronja te Branislav Malinović iz Novog Sada. Smajlović je nakon prekida u 3 rundi savladao Dinela Fejzića iz Zenice. Deronja je sudijskom odlukom bio bolji od Ibrahima Odobašića iz Sarajeva, a Malinović, također sudijskom odlukom, od Mađara Varge Jozsefa Ronalda. Pobjede su ostvarili i: Edis Biberović i Senad Karić iz Tuzle, Bogdan Malinović iz Bijeljine te Arlin Sulejmani iz Beča.

Tradicionalni bokserski turnir „Banovićki pobjednik“ održan je u sportskoj dvorani,  uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i ograničen broj gledatelja.