Održan radni sastanak načelnika Banovića i gradonačelnika Lukavca – razgovor o suradnji dvije lokalne zajednice

U Lukavcu je održan radni sastanak načelnika Banovića dr. Bege Gutića i gradonačelnika Lukavca dr. sc. Edina Delića. Tema razgovora bila je dosadašnja suradnja dvije lokalne zajednice, kao i njeno unapređenje.

Načelnik Gutić i gradonačelnik Delić složili su se da dvije općine danas dobro surađuju, usprkos činjenici da ih vode načelnici iz različitih političkih partija . Interes građana stavljen je ispred interesa politike, a rezultat toga su zajedničke aktivnosti na boljem povezivanju običnih ljudi. Primjer je projekat uređenja dionice puta Seona-Orahovica, kojim se povezuju dvije povratničke mjesne zajednice iz susjednih općina. Projekat je većim dijelom realiziran u prošloj godini – implementirane su dvije faze. Završna, treća, uradit će se ove godine – o čemu se posebno i razgovaralo.

Prvi ljudi Banovića i Lukavca razgovarali su i o tranziciji u energetskom sektoru, sa akcentom na rekultivaciju rudničkih površina i pretvaranju istih u perspektivne terene (za gradnju, poljoprivredu i sl.). Lukavac po ovom pitanju ima određena iskustva koja mogu poslužiti i pomoći općini Banovići.