Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2020.

Nakon što je Općinsko vijeće na posljednjoj sjednici usvojilo predloženi Nacrt budžeta za 2020. godinu, jučer je nadležna općinska služba održala javnu raspravu o ovom dokumentu. Bila je ovo prilika da korisnici budžeta i svi zainteresovani iznesu svoje mišljenje i prijedloge za bolju raspodjelu budžetskih sredstava.

Tokom trajanja javne rasprave naglašeno je da će u narednoj godini biti nastavljena realizacija započetih kapitalnih projekata te realizovani novi projekti koji budu uvršteni na listu kapitalnih projekata od strane nadležne komisije. Takođe je navedeno, da će biti uvrštene nove stavke za koje se ukaže potreba.

Svi oni koji se nisu izjasnili javnim putem, imaju još jednu priliku da djeluju amandmanski i pisminim putem podnesu svoje prijedloge, koje će nadležna služba još jednom razmotriti i predložiti Općinskom načelniku i Općinskom vijeću u formi prijedloga.

Inače, usvojenim Nacrtom Općinsko vijeće je predvidjelo budžetske prihode u iznosu od 12.020.570 KM a rashode u iznosu od 9.515.760 KM. Ukupno predviđena sredstva za finansiranje javnih rashoda u budžetu za 2020. godinu iznose 13.286.070 KM i veća su za 6,33% u odnosu na planirana sredstva u ovoj godini.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/4.jpg” image_id=”6402″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/3.jpg” image_id=”6401″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/2.jpg” image_id=”6400″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/12/1.jpg” image_id=”6399″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *