Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Banovići u povodu Dana nezavisnosti BiH

U organizaciji Općinskog vijeća Banovići danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom svečani refarat je održao Jasmin Mujić, zamjenik Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Banovići u kojem je naglasio da je 1. mart 1992. godine upisan zlatnim slovima u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine, kao dan njene nezavisnosti i priznanja Međunarodne zajednice, čime se Bosna i Hercegovina svrstala među 190 nezavisnih država u svijetu.

-“S tim je danom počeo historijski hod Bosne i Hercegovine kao potpuno suverene i samostalne države, zasnovane u najtežim ratnim okolnostima na čvrstoj i jasno izraženoj volji naroda koji je odbranu vlastite domovine zdušno prihvatio kao najuzvišeniji i najčasniji zadatak svih onih koji Bosnu i Hercegovinu vole i koja sigurno predstavlja jedini garant prosperiteta i budućnosti njenih građana”,- kazao je Mujić.

Čestike svim građanima Banovića i onima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, uputio je i općinski načelnik dr. Bego Gutić.

-“Čvrsta i jasno izražena volja građana još jednom je pokazala svu snagu ovog naroda i želju za građenjem vlastite domovine, koja predstavlja garant prosperiteta i budućnosti Bosne i Hercegovine. Neka napori uloženi u očuvanje Bosne i Hercegovine budu poruka svima nama da budemo istrajni u izgradnji stabilne, demokratske i moderne Bosne i Hercegovine”,-kazao je načelnik Gutić.

U kultuno zabavnom dijelu svečanosti nastupili su učenici O.Š. “Grivice” Banovići i uljepšali cjelokupan dojama praznične atmosfere. U okviru programa obilježava Dana nezavisnosti, odata je počast i položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima

 

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH.jpg” image_id=”10639″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-12.jpg” image_id=”10638″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-10.jpg” image_id=”10637″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-9.jpg” image_id=”10636″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-8.jpg” image_id=”10635″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-7.jpg” image_id=”10634″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-6.jpg” image_id=”10633″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-5.jpg” image_id=”10632″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-4.jpg” image_id=”10631″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-3.jpg” image_id=”10630″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Svecana-sjednica-OV-povodom-Dana-nezavisnosti-BiH-2.jpg” image_id=”10629″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *