Općina Banovići će u ovoj godini sa 20 hiljada KM pomoći najugroženije penzionere

Banovićki penzioneri sa najnižim penzijama, a koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, i u ovoj godini dobit će pomoć  općine Banovići. Visina pomoći bit će naknadno utvrđena (ovisno o broju korisnika) i ona bi se trebala početi isplaćivati u martu/aprilu. Za ovu namjenu iz budžeta Općine izdvojit će se oko 20.000,00 konvertibilnih maraka. Isplatu će vršiti  JU „Centar za socijalni rad“, u suradnji sa Udruženja penzionera-umirovljenika općine Banovići.

S tim u vezi, općinski načelnik dr. Bego Gutić održao je sastanak sa direktoricom Centra za socijalni rad Merimom Numanović i predsjednikom Udruženja penzionera  Sakibom Zejnilovićem. Ovo je druga godina zaredom da Općina izdvaja finansijska sredstva za pomoć najugroženijim penzionerima. U prošloj godini je za ovu namjenu izdvojila nešto preko 12.000,00 KM.

Na sastanku se razgovaralo i o problematici nabavke ogrijeva za penzionere – za narednu grijnu sezonu. Načelnik Gutić stavio se na raspolaganje Udruženju kako bi se problem nabavke ogrijeva (uglja iz RMU Banovići) riješio, na čemu će se raditi u narednim danima.