Općina Banovići i Fudbalski klub Budućnost zajednički realiziraju dva projekta vrijedna 45 hiljada konvertibilnih maraka

Općinski načelnik dr. Bego Gutić održao je sastanak sa predstavnicima Fudbalskog kluba Budućnost Banovići, a tema je bila realizacija dva projekta vrijedna oko 45 hiljada konvertibilnih maraka. Riječ je projektima: „Osvjetljavanje pomoćnog stadiona Budućnosti“ i „Navodnjavanje glavnog terena sa ugradnjom najsavremenije opreme za navodnjavanje fudbalskih terena“. Realizacijom navedenih projekata stvorit će se daleko bolji uslovi za rada u klubu, što je osobito značajno za mlađe selekcije.

Osvjetljavanje pomoćnog terena je zajednički projekat Općine i kluba i on bi se trebao realizirati do 15. januara 2022. godine. Njegova vrijednost je 21.212,10 KM, a sredstva će obezbijediti Općina i FK Budućnost.

Projekat „Navodnjavanje glavnog terena“ realizirat će se u suradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvom za kulturu, sport i mlade, gdje će veći dio sredstava osigurati Vlada TK. Vrijednost ovog projekta je 23.540,40 maraka, a planirano je da se realizirati do marta mjeseca naredne godine.

Kroz navedene aktivnosti općina Banovići nastavlja podržavati rad FK Budućnost, koji je prema riječima načelnika Gutića, kroz ostvarene rezultate u ovoj godini, bio najbolji promotor grada i Općine. „Čestitam vam na ostvarenim rezultatima, opravdali ste naše povjerenje, a ono što je najbitnije okupljate omladinu i imat će te i dalje našu podršku“ – kazao je općinski načelnik.

Predstavnici kluba zahvalili su se općinskom načelniku i Općini na dosadašnjoj podršci, te upoznali načelnika sa trenutnim planovima. Tako su najavili da će početkom naredne godine početi sa radom i ženki klub, a istovremeno su pozvali sve građane, roditelje, da upišu svoju djecu kako bi postali dio zeleno-crne porodice, zdravo odrastali i vodili zdrav život.