Općina Banovići obezbijedila četiri tunela za dezinfekciju

U cilju sprečavanja pandemije koronavirusa i zaštite stanovnika ove lokalne zajednice, Općina Banovići obezbijedila je četiri dezinfekciona tunela.

Dva tunela postavljena su  ispred Doma zdravlja Banovići, a preostala dva tunela bit će smještena na trgu grada. Riječ je o tunelima modela “Dezy” koji su napravljeni u Kalesiji i služiti će za dezinfekciju. Također je  izvršena podjela 20.000 višekratnih maski za građane općine Banovići.

Epidemiološka slika na području općine Banovići još uvijek je zadovoljavajuća, sa 125 osoba u izolaciji i jednom zaraženom osobom koja se trenutno nalazi u izolaciji na Kliničkom centru u Tuzli.  Općinski štab civilne zaštite poduzima sve potrebne mjere kako bi se spriječila pandemija koronavirusa i zaštitilo stanovništvo na podučju općine Banovići.

Pozivaju se svi građani sa područja općine Banovići da poštuju mjere zaštite, socijalnu distancu kao i sve navedene naredbe kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusa.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”2″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/IMG_0088.jpg” image_id=”7390″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/IMG_0089.jpg” image_id=”7391″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *