Općina Banovići osigurala poklone za sve prvačiće (VIDEO I FOTO)

U povodu početka školovanja, svim polaznicima u prve razrede osnovne škole na području općine Banovići iz općinskog budžeta bit će dodjeljena novčAna podrška U vrijednosti stotinu konvertibilnih maraka.


U osnovne škole upisano je 230 prvačića čijim roditeljima će na žiro-račune biti isplaćena sredstva početkom slijedeće sedmice.


Ovim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je posjetio dvije osnovne škole u koje je upisano najviše prvačića. Prvačićima u Osnovnim školama „Grivice“ i Banovići“ uručeni su poklon bonovi kao simboličan znak za finansijsku podršku.


-„Čestitam našim najmlađim učenicima, našim prvacima koji su zakoračili u novo životno razdoblje. Smatram da je ovih stotinu konvertibilnih maraka koje smo izdvojili po svakom djetetu, sigurno dobra pomoć roditeljima u septembru s obzirom da znamo se tada pojavljuju veći izdaci u kućnom budžetu. Ovim izdvajanjim iz općinskog budžeta ujedno nastavljamo dobre prakse da pomažemo obrazovanje, bez obzira što je to nadležnost Kantonalne vlade“, – kazao je načelnik Gutić.

Tokom posjete školama istaknuto je da je Općina Banovići u proteklih osam mjeseci osigurala značajnu pomoć za ove dvije osnovne škole, u O.Š. „Grivice“ opremljena je jedna učionoca te najavljeno opremanje još jednog kabineta, dok je u O.Š. „Banovići“ izvršeno opremanje krova i učionice te dogovrena podrška za opremanje još jedne učionice.


Pored ovoga, načelnik Gutić je najavio posjetu prvačićima u povodu novogodišnjih praznika ali i instaliranje klizašta za vrijeme zimskog raspusta, čemu su se mališani posebno obradovali.