Općina Banovići sufinansira prijevoz učenika iz MZ Brezovača koji pohađaju JU OŠ „Ribnica“

Općina Banovići će u ovoj godini izdvojiti 38.000,00 konvertibilnih maraka (bez PDV-a) za sufinansiranje prijevoza učenika (osnovaca) iz Mjesne zajednice Brezovača do JU OŠ „Ribnica“. S tim u vezi, općinski načelnik dr. Bego Gutić potpisao je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, u skladu sa preporukama Komisije za javne nabavke. Usluga prijevoza učenika iz MZ Brezovača do JU OŠ „Brezovača“ dodijeljena je jedinom ponuđaču firmi „Litvatrans“ d.o.o. Banovići.

Usluga prijevoza učenika na relaciji MZ Brezovača – JU OŠ Ribnica“ podrazumijeva prijevoz učenika osnovne škole za drugo polugodište školske 2022./2023. godine i prvo polugodište školske 2023./2024. godine na relaciji MZ Brezovača (općina Banovići) – JU OŠ Ribnica“ (općina Zavidovići), i to u oba pravca, u dvije školske smjene – pravcem Smajlovići-Ribnica i Bare -Ribnica.

Općina Banovići svake godine izdvaja određena finansijska sredstva za sufinansiranje prijevoza učenika koji su nastanjeni u našoj, a školuju se na teritorij druge općine.