Općina donirala putničko motorno vozilo JU „Centar za socijalni rad“ Banovići

Odlukom općinskog načelnika dr. Bege Gutića, Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad“ donirano je putničko, motorno vozilo Škoda „Fabia“ (2006. godište), registrovano i u ispravnom stanju. Vozilo je iz voznog parka općinskog organa i dato je na trajno korištenje Ustanovi.  Služit će za obavljanje svakodnevnih radnih zadataka, prije svega za terenski rad.

Prema riječima Merime Numanović, direktorice JU „Centar za socijalni rad“ Banovići, Ustanova je imala 3 auta na raspolaganju od koji su dva bila u ne ispravnom stanju. Priroda posla je takva da iziskuje rad na terenu, a jedno auto nije bilo dovoljno za normalno funkcioniranje. Često  dešavalo da su radnici morali koristiti svoja privatna auta.

„Donirano vozilo koristit će se za rad na terenu, obilazak socijalno ugroženih osoba i dostavljanje pomoći istim“ – kazala je direktorica Numanović.

Donacija Općine je tim vrjednija budući da Ustanova nije bila  u mogućnosti nabaviti novo vozilo, zbog čega su se zahvalili Općini i općinskom načelniku.