Općina podržala kampanju “Srcem za teren” sa 30.000 KM

Za projekat renoviranja sportskog poligona u dvorištu Osnovne škole „Banovići“ Općina Banovići i međunarodna humanitarna organizacija World Vizion International bezbijedile su 45.000 konvertibilnih maraka.

Preostalih 55.000 konvertibilnih maraka obezbijedit će Udruženje mladih „BaUM“ kroz kampanju „Srcem za teren“.

U kampanju se uključila i Osnovna škola „Banovići“ organizacijom prodajnog sajma pod nazivom „Sajam zdrave hrane“. Na prodajnu trpezu učenici, nastavnici i uposlenici škole iznijeli su domaće proizvode upakovane u najljepše celofane i zdjelice. Domaće proizvode su prodavali za sitne pare kako bi svoj skromni doprinos kupovinom mogao dati svako. Sajam je trajao tri dana, prvi dan u Područnoj školi „Podgorje“, drugi dan u Sajam je organizovan u Osnovnoj školi „Banovići i treći dan u Područnoj školi „Repnik“. U Osnovnoj školi se nadaju da će ovim projektom pomoći da se obezbijedi bar 70 posto sredstava što bi im bio podstrek za nove akcije.

U narednom periodu ćemo organizovati sportske turnire, kulturne događaje, takmičenja i druge prodajne sajmove kako bismo obezbijedili nedostajuća sredstva, ističu u BaUM-u.

Projekat renoviranja sportskog poligona u dvorištu Osnovne škole „Banovići“ podrazumijeva zamjenu podloge, koševa, golova, uređivanje tribina, postavljanje klupa, zaštitne ograde i video nadzora.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Sajam-zdrave-hrane-1.jpg” image_id=”6271″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Sajam-zdrave-hrane-2.jpg” image_id=”6272″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Sajam-zdrave-hrane-3.jpg” image_id=”6273″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *