Općinski načelnik upriličio prijem za karatistkinju Eminu Tanović – članicu KBS „Tuzla“ i Fikreta Selmana – direktora kluba

U kabinetu općinskog načelnika dr. Bege Gutića upriličen je prijem za karatistkinju Eminu Tanović, članicu Kluba borilačkih sportova „Tuzla“ i Fikreta Selmana, direktora kluba i predsjednika Karate saveza Tuzlanskog kantona. Razgovaralo se o radu i  sportskim rezultatima mlade banovićke karatistkinje. Ovom prilikom načelniku Gutiću uručena je zahvalnica za dosadašnju podršku klubu i sportskom razvoju Emine Tanović.

Emina je naše dijete i veliki je sportski talent. Svaki dan putuje u Tuzlu gdje trenira i već je ostvarila zapažene sportske rezultate. Osvajačica je brojnih domaćih i međunarodnih turnira u kategoriji kate kadeti i juniori. Na Federalnom prvenstvu osvojila je zlato i srebro, a državnom bronzu. Ove godine nastupila je i na Balkanskom šampionatu u Rijeci, gdje se u kategoriji kate juniori plasirala u polufinale. Kako je kazala, na Balkanski šampionat je otputova zahvaljujući i načelniku Banovića od koga je do sada imala nesebičnu podršku te mu se na istoj i zahvalila.

Kako bi se Emini omogućilo treniranje u svom gradu iz KBS „Tuzla“ predložili su općinskom načelniku osnivanje karate kluba u Banovićima što je načelnik i podržao. „Općina će podržati svaku pozitivnu priču pa i sportsku. Ulaganje u sport i kulturu nije trošak nego dobra investicija. Primjer je naša Emina čiji rezultati nam daju nadu da bi općina Banovići u narednom periodu mogla po prvi put imati jednog olimpijskog predstavnika“- istakao je načelnik Gutić.