Opremljena multimedijalna sala u Zgradi kulture, umjetnosti i informisanja (BKC)

Pored brojnih aktivnosti koje su planirane u okviru Banovićkog kulturnog ljeta i obilježavanja 10. septembra – Dana općine Banovići, u petak 20.08.2021. godine je najavljeno i svečano otvorenje nove multimedijalne sale u prostorijama Zgrade kulture, umjetnosti i infomrisanja (zgrada BKC-a).

Nova multimedijalna sala opremljena je opremom za održavaje kulturnih manifestacija, održavanje sastanaka, konferencija, prezentacija, može koristiti i za održavanje sjednica Općinskog vijeća i drugih sličnih aktivnosti svih javnih institucija sa područja Banovića. Sala raspolaže sa 60 sjedećih mjesta i posjeduje neophodnu multimedijalnu opremu potrebnu za održavanje navedenih aktivnosti.

Sredstva za opremanje multimedijalne sale u iznosu od 15 hiljada konvertibilnih maraka obezbjeđena su iz općinskog budžeta.

-„Nismo imali adekvatan prostor sa multimedijalnom opremom za potrebe različitih kulturnih događaja, te će ova multimedijalna sala značajno doprinijeti poboljšanju uslova za provođenje kulturnih aktivnosti koje provodi Biblioteka ali i druge javne institucije sa područja naše općine kojima će ista biti na raspolaganju“,- kazao je načelnik dr. Bego Gutić izražavajući zadovoljstvo implementacijom ovog projekta.

Svečano otvorenje nove multimedijalne sale najvljeno je u petak, 20. augusta 2021. godine sa početkom u 18:00 sati. Nakon svečanosti otvorenja bit će održana i prvi kulturni događaj u istoj, promocija nekoliko romana autora Vezuva Bašića.