Oproštaj od našeg sugrađanina Lutve Cilovića

Poštovani sugrađani, dragi prijatelji,

Napustio nas je istaknuti član naše lokalne zajednice Lutvo Cilović. Lutvo je preselio na bolji svijet u 71. godini života. Bio je intelektualac, istaknuti društveno-politički i sportski radnik, ratni komandant i jedan od organizatora otpora u Banovićima. Tokom rata obavljao je razne odgovorne dužnosti: zamjenik komandanta Prvog bataljona 119. Mbbr. Banovići, pomoćnik komandanta za operativno-nastavne poslove 119. Mbbr, načelnik štaba 119. Mbbr. i komandant 225. Mbbr.

Pukovnik Lutvo Cilović isticao se izuzetnom hrabrošću i vanrednim vojno-stručnim sposobnostima. Bio je na čelu 225. Mbbr. Banovići u najslavnijim trenucima novije povijesti Banovića, kada je 10. septembra 1995. godine oslobođena cjelokupna teritorija naše Općine. Za doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu odlikovan je priznanjem „Srebreni štit“.

Napustio nas je prerano. Uvijek ćemo ga se sjećati po dobrom i veliko mu hvala za sve što je uradio. U sjećanju mnogih Banovićana ostat će njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadamo se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada.

Našem Lutvi neka je vječni rahmet i lahka zemlja bosanska, da mu dragi Allah podari lijepi Džennet. U ime općinskog načelnika dr. Bege Gutića i općinskog organa uprave općine Banovići porodici upućujemo iskreno saučešće.