Organizacioni odbor dogovorio termin i detalje odigravanja XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“ u Banovićima

Članovi Organizacionog odbora su u razgovoru sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem utvrdili termin i detalje odigravanja XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“ u Banovićima. Dogovoreno je da se turnir igra 9. i 10. septembra, u okviru obilježavanja 10. septembra – Dana Općine, i na njemu će učešće uzeti oko 250 učesnika. Igrat će se u tri kategorije: seniori (8 ekipa), veterani (6 ekipa) i pioniri (6 ekipa). Organizatori turnira su: Savez boraca FBiH i Organizacija demobilisanih boraca općine Banovići, partneri Općinski nogometni savez i FK Budućnost, a pokrovitelj općina Banovići.

Riječ je o tradicionalnom sportskom događaju koji se održava u znak sjećanja na prvog Predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine. Svoje prvo izdanje imao je u Vogošći i nakon toga održava se širom BiH. Njegovo ponovno odigravanje u Banovićima (nakon 10 godina) najavljeno je još u oktobru mjesecu prošle godine.